WhatsApp

בריאות הסוללה באייפון: תחזוק, סימנים לסוללה גרועה ומתי כבר צריך להחליף

בריאות הסוללה: כל המידע הנחוץ

בעולם המהיר של היום, המכשירים שלנו הם בלתי נפרדים מהחיים שלנו. מהסמארטפונים ועד לטאבלטים, המכשירים האלה שומרים אותנו מחוברים, מבדרים ומעדכנים. אך דבר אחד שיכול לעצור את חיינו הדיגיטליים הוא סוללה מתדרדרת. הבנה של מצב הסוללה, טיפים לתחזוקה, סימנים להתדרדרות הסוללה וידיעה מתי הזמן להחליף אותה יכולים לחסוך לכם זמן, כסף ותסכול. בואו נכיר לעומק את הנושא שמטריד כל כך הרבה ישראלים. (לצערנו)

בדיקת סוללה באייפון חדשה או הוחלפה

הבנת בריאות הסוללה

סוללות, במיוחד אלו בסמארטפונים ובטאבלטים, מתדרדרות עם הזמן. הן מתוכננות להחזיק מספר מסוים של מחזורי טעינה. מחזור טעינה מושלם כאשר השתמשת בכמות השווה ל-100% מקיבולת הסוללה שלך. לדוגמה, אתה עשוי להשתמש ב-75% מהסוללה ביום אחד, לטעון אותה במלואה בלילה, ולהשתמש ב-25% ביום הבא. זה נחשב כמחזור טעינה אחד. רוב הסוללות המודרניות מתוכננות לשמור על עד 80% מהקיבולת המקורית שלהן לאחר 300-500 מחזורי טעינה.

טיפים לתחזוקת הסוללה שלך

  1. הימנע מטמפרטורות קיצוניות: הסוללות מתפקדות בצורה הטובה ביותר בטמפרטורת החדר. חום או קור מוגזמים עלולים להפחית את יעילות הסוללה ואת תוחלת החיים. שימו לב טיפ חשוב: ברכב מומלץ להרכיב את התופסן של הטלפון קרוב לפתחי המזגן.
  2. שמור על הסוללה שלך בין 20% ל-80%: נסה לא לתת לסוללה שלך להתרוקן לחלוטין או להישאר כל הזמן ב-100%. זה יכול להלחיץ את הסוללה ולהפחית את תוחלת החיים שלה. בדגמים של 15 פרו ומעלה בתוך – הגדרות > סוללה > ניתן להגביל את הטעינה שלא יעבור את ה80 אחוזים.
  3. השתמש במטענים רשמיים: מטענים לא רשמיים יכולים לספק מתח לא עקבי, ועלול לגרום נזק לסוללה שלך. גם אם אתם רוכשים מטען לא מקורי שימו לב שהוא מאושר אפל.
  4. עדכן תוכנה באופן קבוע: יצרנים כוללים לעתים קרובות תכונות אופטימיזציה של סוללה בעדכוני תוכנה.

סימנים של סוללה גרועה

הכרת הסימנים לסוללה מתדרדרת יכולה לעזור לך להימנע מריסטרטים בלתי צפויים ובעיות נוספות כגון איטיות, מכשיר שמתחמם או מסך אפילו שיכול להנזק כתוצאה מזה שהסוללה מתנפחת. הנה כמה אינדיקטורים נפוצים:

  • ריקון סוללה מהיר: אם המכשיר שלך מאבד חשמל במהירות, אפילו כשאינך משתמש בו באופן כבד, זהו סימן ברור לשחיקת הסוללה.
  • כיבויים בלתי צפויים: מכשירים שנכבים באחוזי סוללה גבוהים (כמו 30% או 50%) לעיתים קרובות חווים בעיות בסוללה. מכשיר אלה ידלקו עם אחוזים שונים. למשל נכבה על 50 אחוז – נפתח שוב על 60 אחוז או 20 אחוז.
  • טעינה איטית: אם המכשיר שלך לוקח זמן משמעותי יותר להיטען מבעבר, ייתכן שהסוללה בדרך לסיים את חייה. (כמובן שאנו ממליצים את הטיפ הזה לקחת בחשבון אחרי שכבר החלפתם מטען ועשיתם בדיקה שהבעיה היא לא במטען לא תקין או איטי מדי)
  • התחממות יתר: בעת שימוש במכשיר שלך, אם הוא מתחמם בצורה מוגזמת, זה עשוי להיות סימן לסוללה מתדרדרת.
  • נפיחות בסוללה: סוללה נפוחה היא מסוכנת ומעידה על הצורך בהחלפה מיידית. בכדי לבדוק נפיחות סוללה – הסירו את המגן שלכם . והסתכלו על המכשיר מזווית פרופיל.

מתי כדאי להחליף סוללה?

קבלת החלטה מתי להחליף את הסוללה היא קריטית. הנה כמה טיפים שיעזרו לך לקבוע את הזמן הנכון:

  • מצב סוללה מתחת ל-80%: רוב המכשירים כוללים פונקציה לבדיקת מצב הסוללה. אם הוא מתחת ל-80%, שקול להחליף את הסוללה.
  • טעינה תכופה: אם אתה מוצא את עצמך צריך לטעון את המכשיר מספר פעמים ביום, כנראה שהגיע הזמן לסוללה חדשה.
  • גיל המכשיר: אם המכשיר שלך בן יותר משנתיים ומציג סימני התדרדרות בסוללה, החלפה יכולה להאריך את חיי המכשיר.
  • אבחון מקצועי: כשיש ספק, התייעץ עם מקצוען. בדיקה מהירה יכולה להודיע לך אם יש צורך בהחלפת סוללה.

שמירה על מצב סוללה טוב היא קריטית לאריכות החיים ולביצועים של המכשירים שלך. על ידי הבנת האופן שבו יש לטפל בסוללה, זיהוי סימני סוללה פגומה וידיעה מתי להחליף אותה, תוכל להבטיח שהסמארטפון והטאבלט שלך יישארו במצב אופטימלי. אם אתה חושד שהסוללה שלך זקוקה להחלפה, אל תהסס לפנות אלינו ב-Direct Fix לייעוץ ושירותים מקצועיים.


המכשיר שלך מציג סימנים של סוללה פגומה? הזמן טכנאי ובדוק את המחירים שלנו בעמוד הבא –Direct Fix לבדיקה והחלפת סוללה.

לא מצאתם תשובה לשאלה שלכם?

תאמו עוד היום שיחה עם טכנאי מומחה להתייעצות ופתרון תקלות. קבעו איתנו

האם זה היה מועיל?

כן
לא
תודה על המשוב שלך!

אהבתם את התוכן שלנו?

אנחנו משקיעים זמן רב בכתיבת תכנים איכותיים כדי לסייע לכם. אם מצאתם את המידע מועיל, נשמח אם תתמכו בנו בעזרת כוס קפה!

תמכו בנו דרך Buy Me a Coffee
שתפו ב:
מאמרים נוספים מומלצים עבורך:

דיירקט פיקס 2024